La data de 31.05.2018, va avea loc a VIII-a Ediţie a Concursului Studenţesc SIMTECH organizat de Facultatea de Ingineria Materialelor şi a Mediului în colaborare cu Organizaţia Studenţească O.S.S.I.M.M. Cele mai bune lucrări din cadrul concursului vor fi premiate.

Sponsori eveniment: Saint-Gobain, Rigips Saint-Gobain şi Saint Gobain Construction Products Weber B.U.

Înfiinţată în 1665 de către Jean-Baptiste Colbert ca „Manufacture Royale des Glaces de Miroirs”, specializată în fabricarea sticlei, care a produs faimoasele oglinzi din Galeria Oglinzilor de la Versailles, compania Saint-Gobain este astăzi lider mondial în domeniul habitatului şi al materialelor de construcţii,  ce creează, produce şi distribuie materiale şi soluţii care contribuie la bunăstarea şi viitorul fiecăruia dintre noi, fiind prezentă în 67 de ţări şi având aproximativ 180.000 de angajaţi.

Inclusă în 2017 pentru al șaptelea an la rând în top 100 al celor mai inovatoare companii și instituții din lume, Saint-Gobain reprezintă un puternic concern global, lider – fie european, fie mondial – pe fiecare dintre pieţele pe care activează: materiale pentru construcţii, distribuţie şi materiale inovatoare.

În Romania, Saint-Gobain este prezentă cu opt activităţi (Abrasives, Brodrene Dahl, Glass, Pietta Glass Working, Isover, PAM, Rigips şi Weber), având aproximativ 1500 de angajaţi şi operând 13 unităţi de producţie în nouă situri industriale.

Punând pe primul plan integrarea în companie a noilor angajaţi, dezvoltarea resurselor umane, managementul talentelor şi al performanţei, dar şi ascensiunea în carieră, Saint-Gobain a primit anul acesta, pentru a doua oară consecutiv, certificarea exclusivă TOP EMPLOYER în România şi Europa, atestând astfel calitatea de angajator de top a fiecăreia dintre aceste companii.

Divizia Rigips din cadrul grupului Saint-Gobain, este liderul produselor pe baza de ipsos pentru finisaje interioare în România, concentrandu-şi atenţia asupra creării unui habitat estetic, confortabil şi economic, în deplin respect faţă de mediul înconjurator, îmbinând în mod unic inovaţia cu tradiţia, fiind prezentă pe piaţa din România de peste 20 de ani. Întreaga echipă este formată din peste 250 de angajaţi, implicaţi în activităţi operaţionale, comerciale şi administrative.

Saint Gobain Construction Products Weber B.U– este  lider mondial în producerea de mortare şi oferă soluţii pentru construcţii şi renovări în 62 de ţări. Divizia Weber este comunitatea profesioniştilor din piaţa mortarelor care generează creştere şi prosperitate durabilă şi consideră că în industria construcțiilor cel mai important este să-ți pese de oameni și de mediul lor înconjurător.